Nova godina

 

Još jedna Nova godina. I ničeg novog. U svakoj godini ponavljamo iste greške koje smo i u prethodnoji pravili, a opet svaku iščekujemo sa neskrivenom nadom da će se nešto promeniti, da će život postati bolji ili barem podnošljiviji.

Tokom cele godine želje su spakovane u koferu nezadovoljstva, povremeno ih izvlačimo, brišemo sa njih prašinu i  nakon kraćeg vremena ponovo vraćamo natrag. Uglavnom na njih ne obraćamo preveliku pažnju, ponašamo se kao da ne postoje, zaboravljamo na sve ono što nas je nekada nosilo u visine i snažilo. A onda, sa dolaskom nove godine, otvaramo kofer, sećamo se, ponekad i smejemo davnašnjim očekivanjima i zašto da ne, i zaplačemo. Često se dešava da neke od njih i bacimo, ostavimo, a neke pak vratimo u tamu i prašinu, da sačekaju novi dolazak trenutka sentimentalnosti i uzaludne nade. Da, nemarni smo prema svojim željama. Ostavili smo ih da sede u mraku, umesto da su nam uvek na dohvat ruke, u najbližem džepu.

Nova je godina i pitam se koliko će se sve to promeniti. Znam da ipak neće. Jer postoje ljudi koji pokušavaju da pronađu želje koje su zaboravili, nade koje su izneverene, a postoje i oni koji ne mogu da se sete gde su ostavili taj mali, neprimetni kofer.

 

4af5d28ef4257d3eeabd447145b732a8

Saved from

zetwet.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s