ЧУВАР

c2c36cab4c4e485422abaf60efee6020.jpg

Saved from pinterest

 

Чувао га је од малих ногу. Пратио у сваком неспретном кораку, летео да би спречио његов пад са неког високог дрвета или крова баштенске кућице. Својим заштитничким рукама бранио је његово нејако биће од свега што би могло да га повреди. Стајао је са стране и посматрао  његову игру, будним оком пратио путању облака не би ли предвидео долазак олује од које би покисао и разболео се.

Сада је седео у дну његовог кревета. Дисање које је одзвањало просторијом било је мучно и тешко. Kао да шкрипе нека зарђала врата. Гледао је како се помера завеса на премалом прозору и слушао како дисање тада постаје бучније и напорније. На јастуку је лежала измучена глава са широко отвореним устима. Повремено би се на њој нагло згрчиле очи. Од те олује није могао да га заштити.

Устао је, ухватио га за клонулу руку и испратио последњи прекинути дах. Затим је отворио  прозор и положио своја раскошна бела крила.

Нестао је у танком слапу светлости.

Advertisements

8 thoughts on “ЧУВАР

  1. Uh, ovo je bilo… Ne znam. Fasciniran sam, definitivno. Cijeli životni vijek jednog čovjeka kroz oči anđela čuvara u nekoliko rečenica. Od početka, do samog kraja i konačnog okončanja smjene.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s